Bel voor een afspraak van maandag t/m donderdag van 12:00-13:30: 071 - 785 1087 of info@becleiderdorp.nl

logo
logo

Dry Needling

“Dry needling” is een erg succesvolle medische handeling die gebruik maakt van zeer dunne naalden zonder enige medicatie (een droge naald) om het doel te bereiken. “Dry Needling” wordt gebruikt om pijn en dysfunctie te behandelen veroorzaakt door spieren, voorhoofdsholten, zenuwproblemen en hoofdpijn. Het is niet hetzelfde als accupunctuur. Acupunctuur is onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde, “dry needling” is een westerse geneeskundige techniek welke geen medische diagnose nodig heeft. Er is een duidelijke wetenschappelijke basis voor “dry needling” dat niet gebaseerd is op enige religieuze achtergronden.

“Dry needling” werkt door verandering van de wijze waarop het lichaam pijn waarneemt (neurologisch effect) en door het lichaam te helpen herstellen van hardnekkige spierkrampen door gebruik te maken van activeringsplekken (effecten van de spierfascie). Er zijn aanvullende elektrische en chemische veranderingen met de “dry needling” therapie die helpen met het herstelproces. Het is belangrijk de naalden te zien als onderdeel van een complete behandeling. “Dry needling” is geen wonderkuur, het is een erkend onderdeel van bekkentherapie. Het is van groot belang dat u het advies van uw bekkentherapeut opvolgt en de voorgeschreven oefeningen doet in combinatie met de “dry needling” voor een optimaal behandelresultaat.

De gespecialiseerd opgeleide bekkentherapeut kiest de lengte en dikte van de naald die nodig is voor uw lichaamsomvang en conditie, en prikt de naald door de huid op de aangewezen plaats. U voelt een kleine speldenprik. Afhankelijk van de gekozen techniek kunt u ook spierpijn en het trillen van de spier ervaren. Dit zijn normale en goede gewaarwordingen, waardoor u direct een verlichting van uw klachten ervaart.

In het algemeen is er weinig risico met deze techniek mits hij goed wordt uitgevoerd door een opgeleide bekkentherapeut. U kunt een kleine bloeduitstorting krijgen rond de prik, vergelijkbaar met het krijgen van een injectie. In zeldzame gevallen kunnen mensen zich erg blij, emotioneel, zweterig of koud voelen. Deze symptomen verdwijnen snel. Flauwvallen komt bij een zeer klein aantal mensen voor. Natuurlijk houdt de bekkentherapeut u scherp in de gaten of er sprake is van bijwerkingen en zal hier adequaat op anticiperen en zorg dragen voor herstel. Er zijn geen blijvende ziekteverschijnselen van deze bijwerkingen.

Alvorens akkoord te gaan met de door uw bekkentherapeut voorgestelde Dry Needling behandeling wordt u uitgebreid geïnformeerd en krijgt u de mogelijkheid al uw vragen te stellen. Er wordt gebruik gemaakt van een toestemmingsformulier zodat u deze, en de meegegeven informatie, kunt bewaren in uw eigen administratie.

Bron: Optimal Dry Needling Solutions.

Bel voor een afspraak van maandag t/m donderdag tussen 12:00 en 13:30 uur: 071 – 785 1087 of info@becleiderdorp.nl

Contactgegevens

Bekken Expertise Centrum Leiderdorp
Splinterlaan 162
2352 SM Leiderdorp
071 – 785 1087

Meer contactinfo

Aanwezigheid

Karin Anthonissen

  • Maandag
  • Dinsdag
  • Woensdag

Ilse van Kesteren

  • Maandag
  • Dinsdag
  • Woensdag om de week
  • Donderdag

Kelly Verbeek

  • Dinsdag
  • Vrijdag

Openingstijden

Maandag:   9:00 - 18:00 uur
Dinsdag:   8:00 - 18:00 uur
Woensdag:   9:00 - 17:00 uur
Donderdag:   8:00 - 17:00 uur
Vrijdag:   8:00 - 17:00 uur