Bel voor een afspraak 071 - 785 1087 of stuur een e-mailbericht naar: info@becleiderdorp.nl

logo
logo

Wie zijn wij

Team van Bekken Expertise Centrum Leiderdorp  bestaat uit professional masters Karin Anthonissen en Margot Klaver-de Groot en Bregje Vriend.

Sinds 2012 zijn wij als praktijk gestart met als missie het aanbieden van gespecialiseerde diagnostiek en bekkenfysiotherapeutische behandeling in de eerste lijn evt. in combinatie met echografie, uroflowmetrie, MAPle en myofeedback.

Om onze kwaliteit van zorg te optimaliseren zijn wij verschillende samenwerkingsverbanden in de regio aangegaan. Wij werken multidisciplinair samen met gerelateerde disciplines als huisartsen, kinderartsen, urologen, gynaecologen, maag-darm en lever artsen (MDL) en verloskundigen.

Samenwerkingsverbanden:

 • Overleg met de urologen en gynaecologen van het Alrijne Ziekenhuis en LUMC Leiden/ Leiderdorp.
 • Participatie aan de Plas en Poeppoli van het Alrijne Ziekenhuis in samenwerking met de behandelend kinderartsen.
 • Eén maal per kwartaal kinderurologisch overleg met de kinderartsen en urologen van het Alrijne Ziekenhuis, kindernefrologen LUMC en Kinderuroloog Sophia kinderziekenhuis (Erasmus MC).
 • Samenwerking met gespecialiseerde centra als: PROCTOS kliniek, Bergman Clinics, Keizer kliniek, Spine and Joint Centre te Rotterdam.
 • Samenwerking met alle verloskundigenpraktijken in de regio.

We zijn, om onze expertise te waarborgen BIG geregistreerd en geregistreerd in het Centraal Kwaliteits Register (CKR) van het Koninklijk Genootschap Fysiotherapie (KNGF), de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij bekkenproblematiek en pre- en post partum gezondheidszorg (NVFB), de International Continence Society (ICS), de International Children Continence Society (ICCS), de LWKBF, landelijke werkgroep voor geregistreerd bekkenfysiotherapeuten met aandachtgebied kinderen en bij de vereniging van urotherapeuten (NVCK)

 

Karin Anthonissen

 
Karin
 
Mijn naam is Karin Anthonissen, Master (Kinder) Bekkenfysiotherapeut oprichter van het
Bekken Expertise Centrum Leiderdorp.

 

 

 

 

 

 

In 1990 afgestudeerd als Algemeen Fysiotherapeut en 20 jaar werkzaam geweest als mede-eigenaar in een fysiotherapiepraktijk in een gezondheidscentrum te Leiden. Hier werd mijn interesse gewekt voor Bekken en Bekkenbodem gerelateerde problematiek. Immers ik kon niet echt uit de voeten met verlies van urine en/of ontlasting, pijn bij het vrijen, vaak plassen, verzakkingsproblematiek en (zwangerschaps gerelateerde) bekkenpijn. Dit resulteerde in het feit dat ik besloot in 2009 de 3- jarige Masteropleiding Bekkenfysiotherapie en 1 jarige opleiding Kinderbekkenfysiotherapie te gaan volgen. Om ons vak op niveau te kunnen uitvoeren heb ik daarom besloten om een gespecialiseerde praktijk te starten, die inmiddels in Leiderdorp al meer dan 10 jaar bestaat. We maken o.a. gebruik van Flowmetrie, Echografie en Myofeedback (MAPLe). Hoe fijn is het om met collega( bekken) fysiotherapeuten, artsen en specialisten te kunnen overleggen, om u of uw kind de beste zorg te bieden.

Tot op heden vele extra opleidingen gevolgd als Bekkenpijn, PTNS met en zonder gebruik van naalden, Methode Superpoeper, Fasciatherapie, de bekkenbodem in de overgang en momenteel volg ik een nascholing Echografie in het buik en bekkenbodemgebied.  Natuurlijk ben ik op de hoogte van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen in ons vakgebied.

Behalve dat Bekkenfysiotherapie mijn werk is, is het eigenlijk ook een hobby.

In de praktijk ben ik aanwezig op maandag, dinsdag en woensdag.

 

Margot de Groot

 
Karin
 
Mijn naam is Margot de Groot, MSc Bekkenfysiotherapeut in het
Bekken Expertise Centrum Leiderdorp.

 

 

 

 

 

 

 

In 2012 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut in Utrecht. Na mijn afstuderen heb ik een aantal jaar in verschillende praktijken gewerkt in Amsterdam en zag daar veel lage rugklachten en bekkenklachten rondom de zwangerschap. In die tijd is mijn interesse in de bekkenfysiotherapie verder gaan groeien. Veel klachten rondom het plassen en ontlasten waren gekoppeld aan de klachten van de rug.

In 2018 ben ik afgestudeerd Master bekkenfysiotherapeut en heb in 2018 een jaar in Londen gewerkt als bekkenfysiotherapeut en daar ook weer nieuwe inzichten gekregen van mijn Australische en Engelse collega’s.

Het is ontzettend fijn om met diverse methodes inzicht in de klachten te kunnen geven o.a. met echografie, flowmetrie en myofeedback.

Daarnaast heb ik mij verder geschoold in buikwand en diastase problematiek, echografie van de bekkenbodem, stuitklachten en ademhalingstechnieken. Verdere ontwikkeling is een belangrijk aspect voor mij als bekkenfysiotherapeut en ik hou me graag op de hoogte van nieuwe technieken of behandelmogelijkheden.

Het feit dat we samen kunnen werken met collega’s bekkenfysiotherapie binnen, maar ook korte lijntjes hebben met fysiotherapeuten en andere disciplines buiten de praktijk is een enorme meerwaarde.

Ik ben aanwezig op dinsdag, donderdag en vrijdag.

 

Bregje Vriend

 
Karin
 
Mijn naam is Bregje Vriend, MSc 
Bekkenfysiotherapeut, kinderbekkenfysiotherapeut
en sensorisch informatie verwerkingstherapeut.

 

 

 

 

 

 

Ik ben in 1996 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut en sinds die tijd ben ik werkzaam geweest in de particuliere praktijk waar ik veel interesse heb gekregen in de behandeling van mensen met lage rugklachten en bekkenklachten. Ik merkte al snel dat de rol van de bekkenbodemspieren en de betrokken organen ( blaas, baarmoeder, prostaat en darmen) een rol konden spelen bij het ontstaan en in stand houden van deze klachten en vice versa. Dit was de reden om mij te specialiseren in de bekkenfysiotherapie en kinderbekkenfysiotherapie. Vooral tijdens de laatste opleiding leerde ik dat veel klachten op latere leeftijd al een ontstaansmoment kunnen hebben in de kindertijd. Tijdens de behandelingen kan ik gebruik maken van een flowmetrie, echografie en EMG metingen om de klacht zo goed mogelijk in kaart te brengen.

Naast deze opleidingen heb ik mij geschoold in de sensorische informatie verwerkingsproblematiek   ( prikkelverwerking). Niet alleen kinderen maar ook zeker volwassenen kunnen door een probleem in de prikkelverwerking diverse klachten ontwikkelen. Enkele overige behandelmethoden die ik toepas zijn: dry needling, fasciatherapie en het verbeteren van de ademhalingstechniek.

Ik werk graag samen met de andere collega bekkenfysiotherapeuten in de praktijk en daarbuiten met alle disciplines die betrokken zijn.

Ik hoop u in de praktijk op de vrijdagen te ontmoeten.

behandelkamer2
echografie2
toilet
uroflow2
uroflow3
wachtkamer

Contactgegevens

Bekken Expertise Centrum Leiderdorp
Splinterlaan 162
2352 SM Leiderdorp
071 – 785 1087

Meer contactinfo

Aanwezigheid

Karin Anthonissen

 • Maandag
 • Dinsdag
 • Woensdag

Margot Klaver-de Groot

 • Dinsdag
 • Donderdag
 • Vrijdag

Bregje Vriend

 • Vrijdag

Openingstijden

Afspraak voor telefonisch- e-mail- en beeldbelconsult op aanvraag.    

Maandag:   9:00 - 17:00 uur
Dinsdag:   9:00 - 17:00 uur
Woensdag:   9:00 - 17:00 uur
Donderdag:   9:00 17:00 uur
Vrijdag:   8:00 - 17:00 uur